Donnerstag, 2. November 2017

KULINÁŘSKÉ RECEPTY ZE ZELÍ/ SAUERKRAUTREZEPTE


SPOLEČNÉ VAŘENÍ V BSZ ANNABERG-BUCHHOLZ
Prezentace projektu a ověřování receptů projektu
UDRŽITELNOST PROJEKTU CÍL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE"

Ve čtvrtek dne 2. listopadu 2017 se v rámci udržitelnosti projektu CÍL3 uskutečnilo další společné vaření gastronomických specialit krušnohorské kuchyně pro žáky oboru Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01) u našeho německého partnera BSZ Annaberg-Buchholz. Nedílnou součást komunikace žáků tvořila orientace v reálném prostředí a zvládnutí různých komunikačních situací s důrazem na porozumnění jednotlivých činností a úkonů v cizím jazyce. Žáci byli společně se zástupcem oboru Veřejnosprávní činnost (68-43-M/01) rozděleni s německými partnery do pracovních skupin. Na vlastní kůži se mohli naši žáci přesvědčit jaké pracovní postupy používají naši projektoví partneři pro přípravu kyselého zelí.

Na závěr všichni navštívili štolu Markuse Röhlinga, jejíž část pro veřejnost zpřístupnil spolek Altbergbau Markus-Röhling-Stolln. Po zhruba 600 metrech jízdy důlním vláčkem si žáci prohlédli působivá svědectví z doby těžby stříbra a kobaltu v letech 1733 až 1857 a těžby uranu podnikem SAG Wismut a především hlavní atrakcí - 9 metrů vysoké vodní kolo, které je přesnou plně funkční kopií originálu.

Fotogalerie - © Peter Weigel, Fotogalerie - © Roman Kalán, V3


Autor článku: Peter Weigel

Autoři fotografií: Peter Weigel, Roman Kalán (V3)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen