Donnerstag, 21. September 2017

KULINÁŘSKÝ ZÁŽITEK Z PODZIMNÍ ZAHRÁDKY


Prezentace projektu a ověřování receptů projektu
UDRŽITELNOST PROJEKTU CÍL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE"

Ve čtvrtek dne 21. září 2017 se žáci oboru Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01) společně se žáky německé partnerské školy BSZ Annaberg-Buchholz aktivně účastnili společného ověřování pokrmů: zelná polévka, šťouchané brambory s cibulkou a lívanečky s povidly a šlehaným tvarohem a zároveň proběhla soutěž na gastronomické téma ve vaření daných pokrmů.

Tradiční akci v rámci udržitelnosti projektu CÍL3 „Kulinářské zážitky v Krušnohoří/ Erzgebirge“ doprovázely i prezentace přeshraničních aktivit obou škol. Vedení Berufliches Schulzentrum für Ernährung, Technik und Wirtschaft des Erzgebirgskreises bylo zastoupeno p. Becherem, zástupcem ředitele. Škola má od 6.8. 2017 nového p. ředitele p. Thomase Müllera – více informací ....

Zážitkem pro obě strany byla v odpoledních hodinách exkurze do muzea a sklářské huti Moser v Karlových Varech, kde se všichni seznámili s tradiční výrobou skla, které se používá na slavnostních tabulích při vyjímečných příležitostech. Seznámili se s precizní řemeslnou výrobou dekorativního i nápojového skla značky Moser. Akce se účastnilo 18 zástupců obou škol.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen