Montag, 27. März 2017

RECEPTURY TRADIČNÍ KRUŠNOHORSKÉ KUCHYNĚ - SOUČÁST ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU - 27.3.2017

Pro skupinu žáků 1. ročníku oboru Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01) vedenou p. Michaelou Kaštánkovou Pecháčovou znamenalo pondělí dne 27. března 2017 den věnovaný ověřování vybraných pokrmů tradiční krušnohorské kuchyně. Žáci se museli vypořádat nejen v přípravou bílé zelné polévky, staročeské sekaniny s vařeným bramborem, zelného salátu a dezertu v podobě jablečného závinu, především bylo jejich úkolem pokrmy odpovídacím způsobem prezentovat a vědět základní informace o jejich původu, složení a normování. Šestičlenná porota složená z vyučujících, manažera projektu a vedení školy vyhodnotila nejlepší pokrmy pomocí degustačního listu.
Akce se uskutečnila v rámci udržitelnosti projektu CÍL3/ ZIEL3 „Kulinářské zážitky v Krušnohoří/ Erzgebirge" - Regionální kuchyně jako výraz (znovuobjevené společné identity v sasko-českém pohraničí", jehož hlavním motem jsou "zděděné pokrmy" v podobě znovuobjevených receptů a skutečností z oblasti kulturních dějin krušnohorského regionu na obou stranách hranice.


Projektový blog ..., Projektový kalendář ..., Speciální fotogalerie pokrmů 2017 - © Peter Weigel ...
Více informací o projektu ...

Autor článku, propagace projektu: Peter Weigel

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen